понеделник, 12 януари 2009 г.

I taka ... skypi 4itateli znam, 4e s netyrpenie o4akvate nqkakvi novini ot men i za sega 6te gi polu4avate ot tuk:)
Sled smahnato dvudnevno pytuvane, koeto zapo4na da zaprili4va na tridnevno sled 5 4asovo zakysnenie na srybskata granica... vse pak se dobrah do Latvia i v 4asnost Riga. Posre6tna me Santa i me zavede do ob6tejitieto, malko se ozorihme s kufara mi, nali prilejno si go bqh natypkala i teje6e okolo 100 kila. Ob6tejitieto e super samo deto e oklo 25 gradusa i v miga kogato vleze6 instinkta ti za samosyhranenie te kara da se sybli4a6 predi da se zadu6i6 v drehite si/ predstavete si kolko sa ako navyn e -10/
Ina4e mitovete za latvijskiq stud sa razven4ani, tuk sigurno e kolkoto navsqkyde drugade, daje dnes e nad 0-lata i ima slynce.
Grada e prekrasen, v na6iqt kvartal/koito mevduvpro4em ima lo6a slava i po-iznejenite zapadnoevropeici malko se pritesnqwat, ha-ha liugliovci da vidqt te az ot kyde idvam/... ta v kvartala ima prekrasni dyrveni ky6ti i vsi4ko e tolkova kuklensko i krasivi4ko.
I sega horata, za tqh 6te ima mn istorii, pyrvo da ne zabravqme , 4e sme samo smahnati, koito iskat da nau4at latvijski , taka 4e fakta, 4e golqma 4ast sa prosto smotani e ok, az se sdu6ih s edin irlandec/J.P./ i edna germanka/Stefani/, s nego po alkoholni interesi, a tq e prosto mila . J.P. e edno veselo 4ervendalesto i buzesto 4ove4e, koeto govori super mnogo gluposti i e prosto nemislimo da ne go haresa 4ovek i nqkak uspqva da syetae tova s adski mnogo ne6ta , koito znae, taka 4e e vinagi interesno da si okolo nego, nego vsi4ki go haresvame.
V Sybota be6e pyrvoto ni Erazym izlizane/ v smisyl sled posledniq trolei/ ot kydeto se sdobih s pyrvata si kradena 4a6a, e ne az q prisvoih, no J.P. mi q podari. I kak nqma na kraq na ve4erta ostanahme samo nie da si vyrvim do ob6tejitieto, za6toto ne bihme dali absurdno mn pari za taksi. Dokato se parzalqhme zigzagoobrazno po ulicite/tuk ne se vyrvi po-bezopasno e da se priplyzva6 po leda, dostigala sym nepodozirani visoti v tova izkustvo/ta... plyzgame si se nie i toi se iztyrsi, az nqkak go vdignah i samiqt fakt, 4e 2te 4a6i iz dzobovete mu ne se s4upiha be6e znak ot sydbata, 4e trqbva da polu4a ednata.
V moq pyrvi opit za samostoqtelno sy6testvuvane ne vsi4ko e tolkova svetlo, tymnite okraski idvat ot fakta, 4e ne moga da gotvq i tova, 4e ne sam sigurna kakvo slagam v bliudata si, ne me olesnqva. V4era se opitah da se samoubiq s ne6to, koeto prili4a6e na kiuftence, be6e si zamrazeno, a v supermarketa vsi4ko e na latvijski, ta kupih si go az , nakylcah go i go poizpyrvih , predstawete si iznenadata mi kogato se okaza, 4e e bilo kiufte ot riba. Mamka mu vreme e da nau4a imenata na hranitelnite produkti, za6toto tozi pyt ocelqh s malko koremni bolki, no dali 6te imam kysmet drugiq pyt?

Няма коментари:

Публикуване на коментар