вторник, 10 февруари 2009 г.

Vilnius

Pytuvaneto do Vilnius be6e super, vypreki studa/-12/ se zabavlqvahme 4udesno, prez cqloto vreme izkarvahme kysmet s ne6to:)
Da bydem sistemati4ni
Den 1: Pristigane v 12 na obqd, registrirane v hostel/ az bqh vtoriqt bylgarski grajdanin posetil Sleep In za poslednite 2 godini, 4ak se po4uvstavh gorda/
Ob6to zapoznavane sys zabelejitelnostite ne grada provedeno ot Guide book i Stefani
Slu4aino namirane na tova:
Tazi 6areniq e malka galeriq, koqto ne hvanahme otvorena, ama pak si be6e vyl6ebna, obojavan tova:
Pticata visi nad rekata, tam be6e minirano s malki smahnati detaili i samo zqpahme i nqkoi nadava6e pisyk prez dve minuti ''A vij! tova! A vij onova!''
Ve4erta otkrihme naj-qkiq moderen klub, ne mojete da si predstavite kolko izdokarani bqha horata, vse pak be6e life jazz ve4er i se nasladihme na 2 bandi i po edin kokteil:) sedeiki na poda na zavedenieto. Steli vtorata banda ima6e naj-divata barabanistka, to4no kakvato 6te stane6 ti kato porasne6:)
Den 2: pytuvane do zamyka Takai izvesten s golqmata si istori4eska stoinost.

Mqstoto e super, vyrvqh po zamryznalo ezero pri -12 gradusa!!! ZAMRYZNALO EZERO!!!
V zamyka snimaha film i ne ni dadoha da pravim snimki, no pyk se pozabavlqvahme s grimiranite zlove6ti aktiori ot srednovekovieto, koito se veeha, po to4no vla4eha naokolo v parcalivite si odeala/predpolagam nametala/.

Zabravih da spomena, 4e posetihme i naj-smahnatata zabelejitelnost v grada ili tova:

4udite se koi e tozi sladur, koito pregry6tam, tova e Frank Zapa, kakvo ima toj ob6to s Vilnius, ami absoliutno ni6to, prosto horata go haresvat, sabirat pari i mu pravqt statuq.. tolkova e prosto, a posle smahnati turisti hodqt da j se radvat i da se snimat:)

Vse o6te sme na den 2, ve4erta imahme tihi zanimaniq iz hostela, razhodihme se naokolo, pihme po 1 bira v blizkiq bar, ama edni vidimo psihi4nobolni individi sednaha do nas, razgyrnaha izpokysan vesnik, predpolagam sys sekretna informaciq v nego i zapo4naha da go pokazvat na spokoino razgovarq6tata dvojka do nas, te ne izdyrjaha dylgo i se ometoha, ta doide i na6iq red i nie ne izdyrjahme dylgo i se ometohme:)
V hostela ima6e veselba , no nie kato primerni deca si legnahme v 12 to4no, sigurna sym poneje i qponeca si legna togava, a toj si lqga6e vinagi v 12 i stava6e v 9:) to4en do sekundi:)

Den 3 : pose6tenie na Nacionalniqt muzei/ ni6to osobenno, no vse pak obrazovatelno meropriqtie/
pose6tenie na ulicata v magazini vtora ryka / sdobih se s pola i 6al4e, bqh dovolna/
pose6tenie na muzeq na KGB

E tova be6e naj-ujasnoto mqsto, na koeto sym bila, 4esno!
Toi e v sgradata, kydeto e bilo KGB, ima zatvor v mazata i vsi4ko si e kakto e bilo, kilii za my4eniq, zvukoizolirana kiliq za boi, kiliq za razstrel, vsi4kooo, az ne izdyrjah i ujasno se razstroih, horata sa jestoki sy6testva naj-lo6oto e 4e imat i vyobrajenie...
Vyv vyprosniq zatvor sa bili ubiti nad 800 4oveka, ima6e snimki na masovi grobove i t.n. ne mojeh da spra da mislq za tova dokato se pribrahme, dobre, 4e ve4erta si hvanahme avtobusa i spahme pri J.P. ina4e nqma6e da spq vyob6te.
Na vsi4ko otgore zakliu4iha Stefani v muzeq, pone be6e na gorniq etaj, ne v mazata, ama pak!!!
Nie q izmyknahme kato popitahme oredni4kata, za6to ne mojem da se ka4im gore i tq kaza, 4e e zatvoreno ve4e, nie se razkre6tqhme i izmyknahme na6ata katorjni4ka, koqto spokoino si razglejda6e ekspoziciqta bez ni6to da podozira:)

Pytuvaneto be6e super, no pri4inata da se vyrnem v Srqda ve4erta bqh az, nakarah momi4etata da se pribrem , poneje ve4e mi be6e my4no za J.P. pyk i toj postoqnno mi pra6ta6e tyjni SMS-i kak sku4ae i se naliva s Rigas balsam/ edno ot 4udesata na Latviq, prielo vid na visikogradusen alkohol/nie sme edna drazne6ta vliubena dvoika, napravo sme netyrpimi:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар